Așa cum v-am obișnuit,
am revenit cu un alt articol :) Pentru astăzi am ales un alt produs
pentru sănătatea noastră care nu ar trebui să lipsească din
casele noastre, o să ințelegeți imediat de ce !?
Produsul la care m-am
gândit este Probalance.
După cum știm
organismul nostru nu produce multe dintre substanțele de care avem
neapărat nevoie, fiind necesar să le procurăm din alimentație. Ca
și vitaminele, mineralele îndeplinesc funcții esențiale, fără a
deține calorii. Tot din clasa mineralelor fac parte și
oligoelementele, acele minerale foarte importante de care avem nevoie
în cantități mici ( micrograme ).
Mineralele pe care le
conține Probalance sunt săruri de : Calciu, Sodiu, Potasiu,
Magneziu, Cupru, Siliciu, Molibden și Crom. Și să le luăm pe rând
să vedem ce face fiecare și de unde ar trebui procurate.
Să începem cu
Calciul
Calciul intră în
componența oaselor și a dinților, este esențial pentru procesele
de creștere, transmiterea impulsului prin fibrele nervoase,
funcționarea sângelui și transportul substanțelor prin membranele
celulelor.
Calciul se găsește
în cantități mari în lapte și produsele lactate, tofu preparat
prin precipitare cu carbonat de calciu, dar și în legumele
frunzoase verzi, arpagic, pești cu oase mici ( sardine, somon
conservat), moluște și stridii.
Sodiul
Sodiul și potasiul
intervin în echilibrul apei între sectoarele organismului, în
transportul substanțelor prin membranele celulare și în
activitatea normală a musculaturii.
Sodiul provine mai ales
din alimentație și băuturile ce conțin clorură de sodiu.
Conținutul natural de sodiu al alimentelor bogate în proteine (
lapte, brânză, ouă, carne, pește) este mai mare decât cel al
legumelor și al cerealelor, în timp ce fructele conțin puțin sau
deloc sodiu.
Adaosul ulterior de
conservanți, condimente, arome și sare alimentară crește mult
conținutul de sodiu al alimentelor în cursul procesării lor
industriale.
Potasiul
După cum am mai spus
mai devreme sodiul și potasiul intervin în echilibrul apei între
sectoarele organismului, în transportul substanțelor prin
membranele celulare și în activitatea normală a musculaturii.
Potasiul este răspândit
în alimentele naturale, dar prelucrarea acestora are ca rezultat
creșterea concentrației de sodiu și scăderea celei de potasiu,
care se pierde in apa de spălare și în timpul pregătirii termice
a alimentelor.
Cele mai bogate surse
alimentare sunt deci, alimentele neprelucrate- fructe, legume, carne
proaspătă, produse lactate.
Magneziul
Magneziul participă la
transmiterea semnalului activator de la fibra nervoasă spre mușchiul
care îi este subordonat, precum și la contracția musculară
propriu zisă și activează multiple enzime celulare și căi
metabolice ale corpului uman.
Magneziul este prezent
în diverse semințe ( mai ales de floarea-soarelui ), cerealele
neprelucrate, grâul germinat și tărâta de grâu, nuci,
leguminoase, legumele verzi, apă dură, cafea, ceai, cacao, tofu
preparat prin precipitarea magneziului.
În general, dietele
bogate în alimente rafinate, carne și produse lactate sunt mai
sărace decât dietele bogate în legume și cereale nerafinate.
Cuprul
Cuprul intră în
componența mai multor enzime și proteine ale corpului, având rol
în oxidarea fierului, intră în compoziția hemoglobinei, are rol
în apărarea antiinfecțioasă.
Cele mai bogate surse
de cupru în alimentație sunt ficatul, fructele de mare ( în
special stridiile), nucile și semințele; cantităși mici se găsesc
în cereale și legume.
Siliciul
Are rol important la
întărirea țesuturilor conjuctive ale organismului, implicit și al
pielii, menține elasticitatea și suplețea vaselor de sânge, în
organism mai face parte și din cartilaj, oase și tendoane.
Surse alimentare de
siliciu sunt alimentele de origine vegetală ( legume, fructe,
semințe ). Acestea favorizează absorbția sa intestinală. Se
găsește în pleava cerealelor, în urzici, în coaja fructelor, în
usturoi, în polen.
Molibdenul
Este un microelement
esențial în activitatea unor enzime, previne apariția cariilot
dentare.
Sursele alimentare de
molibden sunt reprezentate de : viscere ( ficat și rinichi ),
cereale integrale, leguminoase uscate, legumele cu frunze verzi (
spanac, varză ), laptele și produsele lactate, carnea.
Cromul
Cromul este implicat în
metabolismul glucidelor, lipidelor, ARN și ADN, intervin în
reglarea secreției de insulină.
Cromul se găsește mai
ales în drojdia de bere, piperul negru, produsele de carne,
produsele lactate, ouă, ciuperci, prunele uscate, stafide, nuci,
sparanghel, bere și vin.
Sărurile și
mineralele din Probalance au rol esențial în reducerea
hiperacidității și restaurarea echilibrului acido-bazic din
organism.
Efectele
hiperaciditații pot fi găsite în sistemele tuturor organelor, iar
urmările ei pot fi severe în timp. Pentru a reface echilibrul
acido-bazic, organismul apelează la depozitele de minerale din corp,
iar cel mai mare depozit îl reprezintă oasele. Și de aici după
cum știți pot apărea foarte multe probleme.
Hiperaciditatea se
referă la bine-cunoscutele arsuri stomacale, un dezechilibru
general, oboseală permanentă, slăbirea țesutului conjuctiv,
întinderi ale musculaturii gâtului și spatelui, slăbirea
capacitășii de concentrare, apatie, neatenție, lipsa de energie,
depresie, paloare și slăbirea elasticității pielii.
Hiperaciditatea este
provocată în deosebi de factorii de mediu ( rediații, poluare ),
factorii psihologici ( stress, zgomot, influențele media ), un mod
de viață nesănătos, bazat pe excese ( tutun, alcool, medicamente,
cafea, ceai) și alimentația deficitară ( produsele semipreparate,
puține fructe și legue, prea multe grăsimi și proteine de origine
animală, prea multe zaharuri ).
Eu recomand din suflet
Probalance mai ales în cazurile de aciditate ale stomacului,
aciditatea sângelui, pentru că combate acidul rapid, aduce o bună
disponibilitate și readuce mineralele în calciul metabolic.
Sărurile minerale sunt
atent selecționate, conține oligoelemente importante si nu conține
lactoză.
Și să ne ” vedem ” curând mai sănătoși!
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu