19 februarie 2015

Deluxe

   De o săptămână stau și mă gândesc ce subiect să abordez.... dar într-un final m-am decis, astăzi voi scrie despre machiaj, mai exact vă voi prezenta gama Deluxe, iar pe urmatoarea o vom lăsa pentru altă dată. :)



   Pentru a ajunge să înțelegem schimbările care s-au produs de-a lungul timpului în arta machiajului, este important să cunoaștem istoria acestei practici foarte vechi.
   În egală măsură, atât femeile cât și bărbații au apelat la diverse tehnici de machiaj pentru înfrumusețarea exterioară. Oamenii au fost interesați să descopere diverse tehnici de machiaj și astfel această artă a suferit diverse modificări până în prezent.
   Ce femeie nu a închis ochii și s-a visat pentru o secundă în pielea Cleopatrei, Jazabelei sau chiar a Salomeei?
  Numele lor răsună în timp precum și ecoul frumuseții lor. Nu trebuie să subestimăm antichitatea, deoarece și femeile de pe vremea aceea dispuneau de cosmetice, creme “ minune “ și parfumuri amețitoare.
   Conform Bibliei machiajul cu pudră colorată are 10.000 de ani. Din anul 5.000 î.Hr. datează o sumedenie de ustensile pentru machiaj și chiar recipiente ce se închideau ermetic pentru a păstra fardurile. Cercetările arheologice ne dezvăluie secretele conservate în acele fiole misterioase și ne permit să reconstituim ritualurile cotidiene de frumusețe care nu sunt cu nimic mai prejos decât ale noastre.
   În 1372 î.Hr. egiptenii de viță nobilă se spălau în fiecare dimineață cu apă minerală din izvoare naturale și îți puneau o mască corporală din argilă de pe malurile Nilului. Corpul era exfoliat frecvent cu ajutorul nisipului și uleiurilor esențiale. Baia era urmată de un masaj cu uleiuri vegetale de palmier, măsline și cu amestecuri de ierburi parfumate ce aveau rolul de a hidrata pielea și de a o proteja de razele nocive ale soarelui. Apoi urma machiajul feței și al corpului. Fardurile erau preparate proaspăt și mereu parfumate. Pielea era unsă cu un preparat din ocru galben, ce dădea reflexe aurii, iar linia decolteului era fardată cu albastru.
   Însă chiar și cele mai scumpe rețete de farduri erau exclusiv la dispoziția nobililor, iar sclavele aveau fardurile lor. Machiajul se începea prin trasarea pleoapei inferioare cu khol negru, pentru a le proteja de vânt și nisip. Pleoapele superioare erau răsfățate cu culori puternice, iar verdele era culoarea cea mai populară pe lângă turcoaz, argile rosii, brune sau violete.
   Legendara Cleopatra prefera albastrul marin pentru pleoapa superioară și verdele pentru cea inferioară. Kholul umed servea la accentuarea pleoapelor și alungirea lor spre tâmple. Genele era alungite cu cel mai primitiv mascara, adică khol dizolvat, iar buzele erau răsfățate cu combinații de roșu și roz.


   În Grecia antică, se practica albirea feței cu ajutorul carbonatului de plumb și a calcarului. Pentru o privire intensă se vopseau genele cu funingine și se fixau cu ajutorul albușului de ou sau cu picături de ceară.
   În Roma antică, cel mai complex și mai celebru machiaj aparținea soției împăratului Nero, Poppaea, care avea nevoie de peste 100 de sclave pentru realizarea acestuia. În ciuda faptului că machiajul era atât de complex, el purta denumirea de „machiaj casnic “ deoarece era purtat doar în prezența soțului. Și în această perioadă, tenul alb era la modă, ca semn al nobleții, chiar dacă era cunoscut faptul că ingredientele din compoziția acestuia erau toxice și chiar letale. Scrieri din acea perioadă prezicea faptul că existau farduri colorate extrase din oxid roșu de plumb, carmin și fecale de crocodil.




   În Evul Mediu European culoarea albă a tenului diferenția clasele sociale, fetele erau în continuare albite cu extras de plumb, toxic și dăunător organismului. Se purtau alunițe false, marcate pe față cu ajutorul bețelor de chibrite arse, pentru vopsirea sprâncenelor se folosea funingine de pe fundul oalelor.




   Adevărata revoluție în istoria machiajului a început în 1910, până atunci femeile își faceau singure un fel de rimel din ceară de albine pe care o aplicau pe gene în formă lichidă, topită.



   În timpul celui de-al doilea război mondial, în multe țări machiajul era considerat un gest patriotic din partea femeilor, pentru că ele trebuiau să își arate optimismul și încrederea.


   În ziua de astăzi, femeia modernă are o sumedenie de alegeri: de a nu purta machiaj deloc, la a se machia într-un mod natural, până la un look complet extravagant.

   Revenind la subiectul nostru, m-am gandit să încep cu gama Deluxe, gama pentru un machiaj de 24h cum îmi place mie să îi spun :)



   Iar așa pentru început vreau să vă prezint inovația: Activating Lash Serum



   Noul Activating Lash Serum este inovația pentru gene lungi și dese. Și asta doar după 6 săptămâni! Combinația puternică de ingrediente active ale serului ce nu atacă pielea, stimulează creșterea genelor în mod vizibil și le lungește semnificativ. Extractul de trifoi roșu, alături de o peptidă inovatoare, acționează eficient împotriva căderii genelor. Provitamina B5 și peptida biotinică fixează și îngrijesc genele intensiv, pentru a sprijini alungirea. Cofeina și aminoacizii esențiali stimulează creșterea firelor pentru gene mai lungi și mai dese.
   Compatibilitate testată oftalmologic și dermatologic de către Derma Consult, iar studiul științifc efectuat de către renumitul institut Dermatest GmbH.

   Tot la capitolul gene seducătoare îl invit în scenă pe Lash Booster, balsamul pentru volumul genelor.



Baza ideală înainte de orice mascara!

   La capitolul mascara, vă prezint Mascara Fantastic



Are un efect fascinant de gene false, cu aspect 3D.

   Iar nu în ultimul rând Mascara Multivision



Mascara rezistent la apă, ulei și eventual la lacrimi :)

   Pentru un machiaj seducător, v-aș recomanda Creionul contur cu luciu metalic



Este rezistent la apă, prevăzut cu o ascuțitoare detașabilă și cu aplicator integrat pentru a atenua liniile.

   Next :) Gelul pentru conturarea sprâncenelor



Nu le încarcă, le colorează și le fixează foarte bine!

   Să nu uităm de Creionul contur negru



Negrul cel mai intens!

   Și acum fardurile în 4 nuanțe fiecare, Artistic Quattro



Se pot aplica uscat sau umed!

   Iar dacă tot suntem la capitolul ochi, să nu uităm de Demachiantul special pentru ochi!



Elimină fără efort machiajul rezistent la apă și impuritățile, componentele sale de îngrijire protejează și hrănesc zonele uscate și sensibile din jurul ochilor.

   Acum să trecem la buze! Rujul Seduction



Nuanțe unice cu pigmenți Soft focus, mate și sidefate


   Ruj Aqua Afair



Culori delicate cu efect de balsam: extractul de bumbac hidratează și catifelează buzele

   Lip gloss în nuanțe briliante



Oferă strălucire, volum și vitalitate, au un gust plăcut de neuitat!

   Să trecem la ten. Pentru un machiaj de 24h avem nevoie, clar, de baze! Și voi începe cu Baza de machiaj pentru buze și ochi



Acoperă imperfecțiunile, mărește aderența și intensitatea culorilor.

   Primer-ul sau Baza de machiaj luminoasă



Potrivită pentru orice machiaj, lasă tenul uniform și fin, prelungește foarte bine durata de fixare a oricărui machiaj.

   Creionul corector pentru riduri



Umple rapid ridurile, inegalitățile și micile cicatrice, îngrijește pielea cu panthenol și Q10.

   Stiloul corector



Au pigmenți ce reflectă lumina, ascund umbrele și atenuează ridurile. Au un cocktail de ingrediente active: ulei de amarant, bisabolol, ulei de mirt australian și OptisolTM.

   Fondul de ten FP20



Fond de ten lichid cu micro-particule de pudră și după cum v-ați dat seama, cu protecție FP20!

   Fond de ten compact Always Perfect



Se aplică pe piele ca un voal transparent!

   Să trecem la pudre și blush-uri. Pudra multicoloră Hollywood



Este secretul vedetelor de la Hollywood! Galbenul conferă tenului un aspect proaspăt și radiant, Bejul se armonizează cu tonul natural al pielii, iar Verdele se folosește pentru un machiaj uniform.

   Specialistul Bi-Color



Galbenul ideal pentru mai multă prospețime dimineața și seara, ascunde umbrele și imperfecțiunile, iar movul reflectă lumina, oferind tenului un aspect uniform.

   Micro-pudra Skin Perfect



Are o textură ușoară, reduce strălucirea și uniformizează tonul pielii.

   Pudra bronzantă Always Summer



Particulele strălucitoare oferă un aspect atractiv, sănătos, proaspăt și plin de vitalitate.

   Și nu în ultimul rând fardul de obraz Glamorous



Are compartiment cu 2 nuanțe pentru variante încântătoare de culoare, are o textură mată cu particule strălucitoare!
   Și pentru că un machiaj profesional se face cu pensule profesionale, vă prezint pensulele create special pentru noi by da Vinci, una dintre cele mai bune companii producătoare de pensule din întreaga lume.


Pensulele sunt din păr natural!









   Atât pentru astăzi! În curând voi reveni și cu gama Colours, Stay tuned!





0 comentarii :

Trimiteți un comentariu