14 octombrie 2016

Reishi - o ciuperca speciala

     Salut :) este octombrie, vremea nu mai tine cu noi, schimbarile de temperatura ne dau peste cap si cu toate astea ma simt un om fericit pentru ca sistemul meu imunitar isi face foarte bine treaba. Nu zic intamplator acest lucru.. toata lumea din jurul meu de cel putin o saptamana se vaita ba de febra, ba de tuse, de dureri de oase si multe multe altele... Dar cu toate astea vreu sa impartasesc cu voi unul din micile mele "secrete" :)
     De cativa ani in coace am avut ocazia sa descopar suplimentele alimentare, sa invat despre beneficiile lor, sa invat diferenta dintre natural si sintetizat ( credeti-ma si suplimentele pot fi sintetizate ) si sa dau o mai mare importanta sanatatii mele si a celor din jurul meu. Dar foarte putina lume la noi in tara, din pacate, nu intelege diferenta dintre un supliment si un medicament, doar suntem tara care este in top 5 la automedicamentatie :( iar paradoxul este ca atunci cand recomanzi cuiva un ceai sau un sirop natural din fructe, primesti raspunsul "trebuie sa intreb medicul"... TRIST
     Trecand peste toate astea eu am descoperit REISHI sau GANODERMA ( in latina ), ciuperca minune, care are o istorie fascinanta de peste 4000 de ani in Extremul Orient.
Medicina chineza, japoneza, vitnameza, koreana, dar si studiile si cercetarile actuale confirma efectele benefice si fascinante ale ciupercii Reishi, ciuperca cu cea mai larga aplicabilitate. Reishi este clasificata ca prima ciuperca dintre cele considerate superioare, in cea mai veche farmacopee chinezeasca a lui Seng Nong din anul 56 i.H., dar se crede ca asiaticii o foloseau cu multe secole inaintea acestei date.
        Este cea mai faimoasa ciuperca din lume fiind numita si "ciuperca nemuriri, marele protector imunitar, spiritual si mental". Cercetarile stiintifice din ultimile decenii au confirmat aceste aprecieri, iar autoritatile japoneze au inclus ciuperca Reishi in lista oficiala de produse complementare antitumorale.






     Inainte de a insira efectele testate clinic, mi-ar placea sa va spun ce contine :

1. Polizaharide ( forme complexe de zaharuri cu rol in sprijinirea imunitatii )
2. Triterpene ( precursori ai uleiurilor esentiale )
3. Vitamine
4. Minerale si oligoelemente ( fier, mangan, magneziu, calciu )
5. Steroli ( acizi grasi )
6. Alcaloizi ( substante organice ce interactioneaza cu organismul )

Nu este o lista atat de lunga la compusi, dar in schimb este o lista lunga la ce ajuta :) si sa incepem...



REISHI este :

- adjudvant in terapiile antitumorale : induce apoptoza celulelor tumorale, inhiba angiogeneza, creste rata de folosire a oxigenului celular, stimuleaza macrofagele, celulele natural ucise (NK), creste productia de interferon, interleukine si factor de necroza tumorala ( TNF )

- actioneaza sinergic cu chimio si radioterapia ( limiteaza disfunctiile maduvei osoase, inapetenta, caderea parului, stomatita )

- regleaza dezvoltarea celulelor stem in maduva si tesutul limfatic

- detoxifiant limfatic

- antioxidant

- regleaza echilibrul acido-bazic ( alcalinizeaza )

- creste energia vitala iQ care sustine intregul organism

- imunomodulator

- adaptogen : stimuleaza selectiv functiile organismului ajutandu-l sa se adapteze fizic, psihic, imunitar

- reduce nivelul glicemiei - creste sensibilitatea receptorilor celulari insulinici

- detoxifiant si hepatoprotector exceptional : reduce nivelul transaminazelor, fibroza hepatica, necroza, inflamatiile ( si in ciroza alcoolica )

- antialergic : scade nivelul histaminei circulante

- antibacterian, antiparazitar, antiviral ( virusul Epstein Barr, HIV, Human Papilloma, gripal, hepatic B, C, Herpes simplex, varicelozosterian, reduce durerile postherpetice.

- reduce riscul formarii fibroamelor uterine

- neuroregenerator, antidepresiv, imbunatateste memoria, somnul, calmeaza, echilibreaza spiritual, reduce emotivitatea si elimina atacurile de panica

- reduce edemele pulmonare, tusea

- regleaza nivelul colesterolului, inhiba agregarea plachetara, prevenind astfel accidentele cerebrovasculare, insuficienta coronariana, infarctul miocardic, trombozele

- reduce inflamatia, sustine structura si troficitatea peretelui venos in flebita, varice si hemoroizi.




     Mai pe scurt si mai restrans... in urma experimentelor clinice efectuate s-a dovedit ca Reishi isi datoreaza eficienta proprietatilor sale de baza, adica :

- scade nivelul colesterolului din sange si cantitatea de grasimi
- scade nivelul zaharului din sange si reface functiile pancreasului
- scade nivelul lipidelor si stabilizeaza membrana celulelor rosii
- andenozina din Reishi scade numarul plachetelor din sange si impiedica tromboza
- imbunatateste functia cortexului si a glandelor determinand mentinerea echilibrului endocrin
- impiedica degenerarea celulelor din tesuturi
- reduce efectele secundare ale medicamentelor antihipertensive
- impiedica degenerarea organelor
- impiedica aparitia alergiilor datorate antigenelor prin inhibarea celulelor procreatoare de histamina
- impiedica si trateaza cancerul si inhiba metastaza celulara
- impiedica moartea subita a pacientilor de cancer, datorata embolismului
- inhiba tromboza si lisele trombocitare de pe peretii care inconjoara tesuturile si elimina blocajele datorate medicatiei anticanceroase, sporeste efectul ecestor medicamente
- usureaza durerile provocate de cancer







     Da stiu... este ciuperca miracol... doar ca efectele Reishi asupra organismului nostru parcurg 5 etape:

1. Evaluarea starii de sanatate (1-30 zile )

Reishi ajuta la depistarea bolilor si toxinelor ascunse in corp si actioneaza pentru reglarea functiilor organismului. In timpul acestui proces, corpul va prezenta simptome cunoscute ca "reflexie ". Aceste reactii nu constitue efecte secundare, ci ne ajuta sa identificam zona cu probleme. Acesta este efectul de evaluare a starii de sanatate.

2. Purificarea - detoxifierea ( 1-30 saptamani)

Reishi este cunoscuta ca "maestru al eliminarii toxinelor" datorita capacitatii sale de eliminare a excesului de acid uric, acid lactic, colesterol, depozite de grasime, celule moarte si toxine acumulate in organism. Toxinele circula prin sistemul sangvin si sunt eliminate ( cu ajutorul rinichilor si ficatului ) prin urina, scaun, dar si prin transpiratie, eczeme pe piele, sputa si mucus.

3. Reglarea (1-12 luni )

In timpul procesului de vindecare pot fi observate multe reactii. Nu va alarmati, caci acesta este semnul ca organismul se vindeca.

4. Recuperarea (6-24 luni)

Ciuperca Reishi va continua sa repare partile afectate ale organismului si sa fortifice sistemul imunitar pentru a face fata bolilor. Ea va furniza elementele si vitaminele esentiale pentru o recuperare rapida.

5. Reintinerirea (1-3 luni)

Scopul fundamenal pentru care este utilizata ciuperca Reishi este mentinerea la un nivel optim a functiilor corpului si reintinerirea!

     Eu folosesc REISHI de la LR Health & Beauty, pentru ca se foloseste Reishi numai de la surse controlate din China ( materia prima conteaza cel mai mult!) si fiind unul din secretele mele, datorita caruia de 5 ani nu am mai racit ;)
     Va stau la dispozitie pentru comenzi sau mai multe recomandari la adresa de email :
                                         adam.ruxandra.n@gmail.com





0 comentarii :

Trimiteți un comentariu