28 septembrie 2014

Oare ce sunt oligoelementele?!

   Așa cum v-am obișnuit, am revenit cu un alt articol :) Pentru astăzi am ales un alt produs pentru sănătatea noastră care nu ar trebui să lipsească din casele noastre, o să ințelegeți imediat de ce !?
   Produsul la care m-am gândit este Probalance.



   După cum știm organismul nostru nu produce multe dintre substanțele de care avem neapărat nevoie, fiind necesar să le procurăm din alimentație. Ca și vitaminele, mineralele îndeplinesc funcții esențiale, fără a deține calorii. Tot din clasa mineralelor fac parte și oligoelementele, acele minerale foarte importante de care avem nevoie în cantități mici ( micrograme ).
   Mineralele pe care le conține Probalance sunt săruri de : Calciu, Sodiu, Potasiu, Magneziu, Cupru, Siliciu, Molibden și Crom. Și să le luăm pe rând să vedem ce face fiecare și de unde ar trebui procurate.

   Să începem cu Calciul

   Calciul intră în componența oaselor și a dinților, este esențial pentru procesele de creștere, transmiterea impulsului prin fibrele nervoase, funcționarea sângelui și transportul substanțelor prin membranele celulelor.
Calciul se găsește în cantități mari în lapte și produsele lactate, tofu preparat prin precipitare cu carbonat de calciu, dar și în legumele frunzoase verzi, arpagic, pești cu oase mici ( sardine, somon conservat), moluște și stridii.

   Sodiul


   Sodiul și potasiul intervin în echilibrul apei între sectoarele organismului, în transportul substanțelor prin membranele celulare și în activitatea normală a musculaturii.
   Sodiul provine mai ales din alimentație și băuturile ce conțin clorură de sodiu. Conținutul natural de sodiu al alimentelor bogate în proteine ( lapte, brânză, ouă, carne, pește) este mai mare decât cel al legumelor și al cerealelor, în timp ce fructele conțin puțin sau deloc sodiu.
   Adaosul ulterior de conservanți, condimente, arome și sare alimentară crește mult conținutul de sodiu al alimentelor în cursul procesării lor industriale.

Potasiul


   După cum am mai spus mai devreme sodiul și potasiul intervin în echilibrul apei între sectoarele organismului, în transportul substanțelor prin membranele celulare și în activitatea normală a musculaturii.
   Potasiul este răspândit în alimentele naturale, dar prelucrarea acestora are ca rezultat creșterea concentrației de sodiu și scăderea celei de potasiu, care se pierde in apa de spălare și în timpul pregătirii termice a alimentelor.
   Cele mai bogate surse alimentare sunt deci, alimentele neprelucrate- fructe, legume, carne proaspătă, produse lactate.

   Magneziul


   Magneziul participă la transmiterea semnalului activator de la fibra nervoasă spre mușchiul care îi este subordonat, precum și la contracția musculară propriu zisă și activează multiple enzime celulare și căi metabolice ale corpului uman.
   Magneziul este prezent în diverse semințe ( mai ales de floarea-soarelui ), cerealele neprelucrate, grâul germinat și tărâta de grâu, nuci, leguminoase, legumele verzi, apă dură, cafea, ceai, cacao, tofu preparat prin precipitarea magneziului.
   În general, dietele bogate în alimente rafinate, carne și produse lactate sunt mai sărace decât dietele bogate în legume și cereale nerafinate.

   Cuprul


   Cuprul intră în componența mai multor enzime și proteine ale corpului, având rol în oxidarea fierului, intră în compoziția hemoglobinei, are rol în apărarea antiinfecțioasă.
   Cele mai bogate surse de cupru în alimentație sunt ficatul, fructele de mare ( în special stridiile), nucile și semințele; cantităși mici se găsesc în cereale și legume.


   Siliciul


   Are rol important la întărirea țesuturilor conjuctive ale organismului, implicit și al pielii, menține elasticitatea și suplețea vaselor de sânge, în organism mai face parte și din cartilaj, oase și tendoane.
   Surse alimentare de siliciu sunt alimentele de origine vegetală ( legume, fructe, semințe ). Acestea favorizează absorbția sa intestinală. Se găsește în pleava cerealelor, în urzici, în coaja fructelor, în usturoi, în polen.


   Molibdenul


   Este un microelement esențial în activitatea unor enzime, previne apariția cariilot dentare.
   Sursele alimentare de molibden sunt reprezentate de : viscere ( ficat și rinichi ), cereale integrale, leguminoase uscate, legumele cu frunze verzi ( spanac, varză ), laptele și produsele lactate, carnea.

   Cromul


   Cromul este implicat în metabolismul glucidelor, lipidelor, ARN și ADN, intervin în reglarea secreției de insulină.
   Cromul se găsește mai ales în drojdia de bere, piperul negru, produsele de carne, produsele lactate, ouă, ciuperci, prunele uscate, stafide, nuci, sparanghel, bere și vin.

   Sărurile și mineralele din Probalance au rol esențial în reducerea hiperacidității și restaurarea echilibrului acido-bazic din organism.
   Efectele hiperaciditații pot fi găsite în sistemele tuturor organelor, iar urmările ei pot fi severe în timp. Pentru a reface echilibrul acido-bazic, organismul apelează la depozitele de minerale din corp, iar cel mai mare depozit îl reprezintă oasele. Și de aici după cum știți pot apărea foarte multe probleme.
   Hiperaciditatea se referă la bine-cunoscutele arsuri stomacale, un dezechilibru general, oboseală permanentă, slăbirea țesutului conjuctiv, întinderi ale musculaturii gâtului și spatelui, slăbirea capacitășii de concentrare, apatie, neatenție, lipsa de energie, depresie, paloare și slăbirea elasticității pielii.
   Hiperaciditatea este provocată în deosebi de factorii de mediu ( rediații, poluare ), factorii psihologici ( stress, zgomot, influențele media ), un mod de viață nesănătos, bazat pe excese ( tutun, alcool, medicamente, cafea, ceai) și alimentația deficitară ( produsele semipreparate, puține fructe și legue, prea multe grăsimi și proteine de origine animală, prea multe zaharuri ).



   Eu recomand din suflet Probalance mai ales în cazurile de aciditate ale stomacului, aciditatea sângelui, pentru că combate acidul rapid, aduce o bună disponibilitate și readuce mineralele în calciul metabolic.

   Sărurile minerale sunt atent selecționate, conține oligoelemente importante si nu conține lactoză.
  
   Și să ne ” vedem ” curând mai sănătoși!



0 comentarii :

Trimiteți un comentariu